Steinkjer Hundeklubb ble stiftet 25. november 1982.

Klubben har allerede fra starten vært åpen for alle hunderaser,

samt for blandingshunder.

Vi har mye å takke klubbens grunnleggere for. Allerede det

første året ble det arrangert dressurkurs, valpeshow og de

faste ukentlige treningene, som senere skulle bli til det populære tilbudet "miljøtreninga".

Klubben deltok også for første gang i folketoget på 17. mai i denne spede begynnelse, da klubben kun besto av 26 medlemmer.

Allerede i 1984 hadde medlemsmassen blitt stor nok til å søke om å bli samarbeidende klubb med NKK, noe som krever et medlemstall på 50.

Klubben kan se tilbake på utallige treninger, turer, kurs, utstillinger og medlemsmøter. Ulike arrangementer og sammenkomster og ikke minst et stort antall medlemmer, både på to- og fire ben, som har blitt en del av vår klubbhistorie.

"SHK har til formål å ivareta hundens og hundeholdets interesser i Norge, samt å bidra til å fremme positive aktiviteter med hund. SHK skal også arbeide for etisk og praktisk riktig behandling av hunder."

KLUBBENS HISTORIE